Vakkundige renovatie van uw parket

Een mooie parketvloer gaat levenslang mee maar kan door slecht onderhoud versleten lijken. Tijd voor renovatie! De hele vloer uitbreken en vervangen is niet nodig. Renovatie volstaat om uw vloer in eer te herstellen. U schenkt uw parket een nieuw leven en spaart de kosten uit van een nieuw parket. Renoveren kan ook om uw parket een volledig nieuwe look te geven.

1. Parket Schuren

De oude afwerking van de houten vloer wordt volledig weggeschuurd zodat het blanke hout overblijft. Eerst schuren we met de bandschuurmachine diverse keren met steeds fijner schuurpapier de vloer volledig kaal. De schuurmachine is voorzien van een professioneel afzuigsysteem waardoor het meeste stof en vuil opgezogen wordt. Eventuele schuurstrepen verwijderen we nadien met een poliermachine. Vooral bij sierparketten is dit nodig.

2. Parket Herstellen en Restaureren

Na een grondige stofzuigbeurt controleren we de vloer op beschadigingen. Die worden gerepareerd en loszittende delen worden vastgemaakt. Wanneer men het uitzicht en de patine van de vloer wil behouden, spreekt men van restaureren. We bepalen de houtsoort en vervangen beschadigde elementen door nieuw hout.

3. Parket Afwerken

Net zoals bij nieuwe vloeren, moet het parket terug beschermd worden met olie, vernis, boenwas of hardwax. We geven u hierover graag advies. Bekijk in onze toonzaal de verschillende afwerkingsmethodes…en mogelijke kleurschakeringen!

Door een grondige renovatiebeurt krijgen ouderwets uitziende houten vloeren nieuw leven ingeblazen. Dit vraagt echter de aanpak van een vakman. Niet elke vloer kan gerenoveerd worden. Hier geldt het gezegde ‘bezint eer ge begint’. Vraag ons daarom raad. Als parketspecialist komen we vrijblijvend ter plaatse en zoeken we samen met u naar de beste aanpak.

Onze klanten getuigen

Dankzij jullie zijn we erin geslaagd om onze ‘statige dame’ in 6 maanden weer bewoonbaar en mooi te maken. Dank jullie wel voor de fijne samenwerking.

Renovatie van 100-jarig parket

parketrenovatie